Search by Categories
Search by Crop Type
New​ Publication
Visitor Counter
        
Today
Yesterday
This week
Last week
This month
Last month
Keyword  

Search
Advance search
CARDI Books
Title:
Milling
Description:
គោលបំណងនៅក្នុងការកិនស្រូវ គឺការបកយកអង្កាមចេញពីស្រូវ និងការខាត់យកកន្ទក់ចេញ ពីអង្ករសម្រូប ដើម្បីទទួលបានអង្ករសម្រិតដែលត្រូវបានកិនយ៉ាងល្អ គ្មានគ្រាប់ទុំស្ទើរ និងមានបរិមាណ អង្ករបាក់តិចបំផុត ។ លទ្ធផល និងគុណភាពអង្ករ អាស្រ័យទៅលើគុណភាពស្រូវ ឧបករណ៍/ម៉ាស៊ីន ដែលប្រើប្រាស់ និងកិច្ចប្រតិបត្តិកិនស្រូវ ។
keyword:
N/A
គោលបំណងនៅក្នុងការកិនស្រូវ គឺការបកយកអង្កាមចេញពីស្រូវ និងការខាត់យកកន្ទក់ចេញ ពីអង្ករសម្រូប ដើម្បីទទួលបានអង្ករសម្រិតដែលត្រូវបានកិនយ៉ាងល្អ គ្មានគ្រាប់ទុំស្ទើរ និងមានបរិមាណ អង្ករបាក់តិចបំផុត ។ លទ្ធផល និងគុណភាពអង្ករ អាស្រ័យទៅលើគុណភាពស្រូវ ឧបករណ៍/ម៉ាស៊ីន ដែលប្រើប្រាស់ និងកិច្ចប្រតិបត្តិកិនស្រូវ ។
Title:
Lossing in harvesting time
Description:

keyword:
N/A

Title:
Storage rat
Description:
គេប៉ាន់ប្រមាណថាកណ្តុរប្រែងបំផ្លាញផលិតផលគ្រាប់ធញ្ញជាតិនៅលើពិភពលោកអស់ជាង ១%និង
ពី ៣-៥ %នៅក្នុងប្រទេសកំពុងអភិវឌ្ឍន៍។ពួកវាអាចចម្លងជំងឺប្រហែលជា៥០ ប្រភេទ ទៅលើមនុស្ស
 ។  កណ្តុរប្រែងស៊ីអាហារប្រហែលជា ២៥ក្រាមហើយកណ្តុរតូចៗប្រហែលជា ៣-៤ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ
។ពួកវាធ្វើឱ្យប្រឡាក់ផលិតផលដែលរក្សាទុកជាច្រើនដោយសារទឹកនោម លាមក រោម និងភ្នាក់ងារ
បង្ករោគផ្សេងៗទៀត ។
keyword:
N/A
គេប៉ាន់ប្រមាណថាកណ្តុរប្រែងបំផ្លាញផលិតផលគ្រាប់ធញ្ញជាតិនៅលើពិភពលោកអស់ជាង ១%និង
ពី ៣-៥ %នៅក្នុងប្រទេសកំពុងអភិវឌ្ឍន៍។ពួកវាអាចចម្លងជំងឺប្រហែលជា៥០ ប្រភេទ ទៅលើមនុស្ស
 ។  កណ្តុរប្រែងស៊ីអាហារប្រហែលជា ២៥ក្រាមហើយកណ្តុរតូចៗប្រហែលជា ៣-៤ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ
។ពួកវាធ្វើឱ្យប្រឡាក់ផលិតផលដែលរក្សាទុកជាច្រើនដោយសារទឹកនោម លាមក រោម និងភ្នាក់ងារ
បង្ករោគផ្សេងៗទៀត ។
Title:
Rice gain storage
Description:

keyword:
N/A

Title:
Drying by hask burn
Description:
អង្កាមគឺជាកាកសំណល់ដែលសល់ពីការកិនស្រូវ វាមានតម្លៃថោក ។ ដូច្នេះបើយើងប្រើអង្កាមសម្រាប់ចង្ក្រានម៉ាស៊ីនសម្ងួត នោះតម្លៃនៃការសម្ងួតស្រូវមានតម្លៃថោក ។ ការប្រើម៉ាស៊ីនដុតអង្កាម សម្រាប់សម្ងួតស្រូវនេះ សមស្របបំផុតសម្រាប់ប្រជាកសិករដែលធ្វើស្រែដើមរដូវ ព្រោះនៅពេលនោះពុំ មានកម្តៅថ្ងៃ ឬទីកន្លែងសម្រាប់ហាលសម្ងួតស្រូវឡើយ  ជាហេតុធ្វើឲ្យស្រូវដុះ គុណភាពអង្ករថយចុះជា ដើម ។
keyword:
N/A
អង្កាមគឺជាកាកសំណល់ដែលសល់ពីការកិនស្រូវ វាមានតម្លៃថោក ។ ដូច្នេះបើយើងប្រើអង្កាមសម្រាប់ចង្ក្រានម៉ាស៊ីនសម្ងួត នោះតម្លៃនៃការសម្ងួតស្រូវមានតម្លៃថោក ។ ការប្រើម៉ាស៊ីនដុតអង្កាម សម្រាប់សម្ងួតស្រូវនេះ សមស្របបំផុតសម្រាប់ប្រជាកសិករដែលធ្វើស្រែដើមរដូវ ព្រោះនៅពេលនោះពុំ មានកម្តៅថ្ងៃ ឬទីកន្លែងសម្រាប់ហាលសម្ងួតស្រូវឡើយ  ជាហេតុធ្វើឲ្យស្រូវដុះ គុណភាពអង្ករថយចុះជា ដើម ។
Title:
Drying by hask burn (continuse)
Description:
អង្កាមគឺជាកាកសំណល់ដែលសល់ពីការកិនស្រូវ វាមានតម្លៃថោក ។ ដូច្នេះបើយើងប្រើអង្កាមសម្រាប់ចង្ក្រានម៉ាស៊ីនសម្ងួត នោះតម្លៃនៃការសម្ងួតស្រូវមានតម្លៃថោក ។ ការប្រើម៉ាស៊ីនដុតអង្កាម សម្រាប់សម្ងួតស្រូវនេះ សមស្របបំផុតសម្រាប់ប្រជាកសិករដែលធ្វើស្រែដើមរដូវ ព្រោះនៅពេលនោះពុំ មានកម្តៅថ្ងៃ ឬទីកន្លែងសម្រាប់ហាលសម្ងួតស្រូវឡើយ  ជាហេតុធ្វើឲ្យស្រូវដុះ គុណភាពអង្ករថយចុះជា ដើម ។
keyword:
N/A
អង្កាមគឺជាកាកសំណល់ដែលសល់ពីការកិនស្រូវ វាមានតម្លៃថោក ។ ដូច្នេះបើយើងប្រើអង្កាមសម្រាប់ចង្ក្រានម៉ាស៊ីនសម្ងួត នោះតម្លៃនៃការសម្ងួតស្រូវមានតម្លៃថោក ។ ការប្រើម៉ាស៊ីនដុតអង្កាម សម្រាប់សម្ងួតស្រូវនេះ សមស្របបំផុតសម្រាប់ប្រជាកសិករដែលធ្វើស្រែដើមរដូវ ព្រោះនៅពេលនោះពុំ មានកម្តៅថ្ងៃ ឬទីកន្លែងសម្រាប់ហាលសម្ងួតស្រូវឡើយ  ជាហេតុធ្វើឲ្យស្រូវដុះ គុណភាពអង្ករថយចុះជា ដើម ។
Title:
Theshing machine
Description:
ការថែទាំ ការរៀបចំ ការកែតម្រូវ ឬបញ្ជាម៉ាស៊ីនបោកមិនត្រឹមត្រូវ អាចបណ្តាលឲ្យការបាត់ បង់គ្រាប់ស្រូវ និងការចំណាយប្រេងឥន្ធនៈកើនឡើង ព្រមទាំងបណ្តាលឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព អ្នកកាន់ម៉ាស៊ីនទៀតផង ។       


keyword:
N/A
ការថែទាំ ការរៀបចំ ការកែតម្រូវ ឬបញ្ជាម៉ាស៊ីនបោកមិនត្រឹមត្រូវ អាចបណ្តាលឲ្យការបាត់ បង់គ្រាប់ស្រូវ និងការចំណាយប្រេងឥន្ធនៈកើនឡើង ព្រមទាំងបណ្តាលឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព អ្នកកាន់ម៉ាស៊ីនទៀតផង ។       


Title:
Rice Drying
Description:

keyword:
N/A

Title:
Timing for crop cuting
Description:
ការច្រូតកាត់ស្រូវមិនចំពេលវេលា(ទុំជ្រុល ទុំស្ទើរ) ធ្វើឲ្យយើងបាត់បង់ទិន្នផល និងបាត់បង់ គុណភាព
អង្ករ។ ដូច្នេះដើម្បីកុំឲ្យបាត់បង់គុណភាពអង្ករ ឬទិន្នផល ត្រូវកំណត់សភាពគ្រាប់ទុំជាក់ស្តែង គឺជាការ
ចាំបាច់សម្រាប់ធ្វើការច្រូតកាត់។


keyword:
N/A
ការច្រូតកាត់ស្រូវមិនចំពេលវេលា(ទុំជ្រុល ទុំស្ទើរ) ធ្វើឲ្យយើងបាត់បង់ទិន្នផល និងបាត់បង់ គុណភាព
អង្ករ។ ដូច្នេះដើម្បីកុំឲ្យបាត់បង់គុណភាពអង្ករ ឬទិន្នផល ត្រូវកំណត់សភាពគ្រាប់ទុំជាក់ស្តែង គឺជាការ
ចាំបាច់សម្រាប់ធ្វើការច្រូតកាត់។


Title:
Crop Cuting
Description:
 ការប្រមូលផលស្រូវចំពេលវេលាល្អ ធ្វើឲ្យយើងទទួលបានទិន្នផលស្រូវច្រើន ព្រោះវាមិនបាត់បង់ ទិន្នផលនៅពេលច្រូតកាត់ និងបោកបែន ។ យើងចាប់ផ្តើមច្រូតកាត់ស្រូវនៅពេលពិនិត្យមើលកួរស្រូវទុំ ពី៨០ទៅ៨៥ភាគរយ ឬពេលគ្រាប់ស្រូវនៅពាក់កណ្តាលកួរមានពណ៌លឿងទុំចាស់ ពាក់កណ្តាលកួរមានពណ៌លឿងទុំស្រាល ។
keyword:
N/A
 ការប្រមូលផលស្រូវចំពេលវេលាល្អ ធ្វើឲ្យយើងទទួលបានទិន្នផលស្រូវច្រើន ព្រោះវាមិនបាត់បង់ ទិន្នផលនៅពេលច្រូតកាត់ និងបោកបែន ។ យើងចាប់ផ្តើមច្រូតកាត់ស្រូវនៅពេលពិនិត្យមើលកួរស្រូវទុំ ពី៨០ទៅ៨៥ភាគរយ ឬពេលគ្រាប់ស្រូវនៅពាក់កណ្តាលកួរមានពណ៌លឿងទុំចាស់ ពាក់កណ្តាលកួរមានពណ៌លឿងទុំស្រាល ។
Copyrights © 2020 by CARDI - CARDI . All rights reserved.